Slechte gewoontes

foto-25-10-15-13-40-49Slechte gewoontes, daar praat je liever niet over toch? Als ondernemer al helemaal niet, het liefst moffel je die snel onder het kleed, hup weg klaar.

Niemand die het ziet. Alleen jij en zo’n stemmetje die steeds maar zegt ‘doe nou niet, stop daar nu eens een keer mee!’
We dagen je uit om één zo’n slechte gewoonte voor een keertje niet onder het tapijt te schuiven en met ons te delen of eentje die je had en waar je al korte metten mee hebt gemaakt. Wij zijn benieuwd naar: HOE heb je dat gedaan, deed het pijn, mis je het, zijn er andere gewoontes voor in de plaats gekomen? Misschien ben je er wel helemaal niet vanaf gekomen, is het hardnekkig, ook dat willen we weten!

Je bent niet alleen, wij tillen ook ons tapijt op en delen onze slechte gewoonte(s)!

Doe je mee?
Knip, plak, teken, fotografeer, vlog en/of schrijf erop los en plaats vrijdag 3 februari een linkje naar jouw blog als reactie op deze blog.

Meer lezen over de achtergrond van deze maandelijkse uitdagingen? Check over kommaarop of onze eerdere blogs.

Hieronder staan vrijdag 3 februari 2017 de blogs van Agnes en Tessa.
In de reacties onderaan deze blogpagina vind je tegen die tijd de linkjes naar de blogs van andere deelnemers.
Vanaf vrijdag delen we de blogs op Twitter met de hashtag #kommaarop.

Tessa:

kommaaropstopmotion

Bijkomen. Peinzen. Uitdenken. Druk maken. Paniekerig worden. Druk maken. Het licht zien. Dansjes doen. Uitzinnige zijn. Springen. Juichen. Rennen. Eindsprint. Nog meer juichen.
Uitgeput neervallen.
Bijkomen. Peinzen. Uitdenken……..

Agnes

Hard werken wil ik, veel werken ook, geen probleem. Toen ik loondienst was zat ik me weleens compleet druk te maken na vijven, liep ik naar beneden, om mijn zorgen te delen met andere collega’s, waren ze al weg. Huh? Hoe kan dat nou, dacht ik dan, het moet toch af, dan ga je toch niet weg? Daar begreep ik niets van maar ik leerde dat dit wel een beetje de standaard was in het kantoorleven waar ik toen in zat.
Goed, hard werken: check. Maar dan. Ik heb inmiddels ook geleerd dat je als zelfstandige met alleen hard werken er niet komt, want er is brood nodig om te leven. Daar begint al een beetje mijn slechte eigenschap door te sijpelen. Ik wil dat niet altijd onder ogen zien, vooral niet als het even niet zo lekker gaat, dan ga ik meestal boos op zoek naar vacatures ‘ik zoek wel een baan’ (alsof dat zo makkelijk is). De wereld is niet altijd zo mooi als in mijn fantasie, de lelijkheid onder ogen zien doet af en toe flink zeer. Tegelijkertijd is die fantasie ook mijn grote kracht.

Om echt heel eerlijk te zijn, vanmiddag nog was er een kleine crisis, ik had bijna al mijn tekeningen verscheurd. Ja, daar waar al mijn liefde in zit en een enorme drive. Altijd heb ik wel een idee, het liefst als het even kan voer ik het uit. Vervolgens publiceer ik het via social media om zo steeds zichtbaarheid en bekendheid te creëren. Maar daarna komt het vaak in een bak, een bak die alleen maar voller en voller wordt.

Vos en de cowboyhond
Onder de grond kruipen is ook niet echt een optie, dat weet ik ook heus wel maar ik zou het graag willen zo nu en dan.

De dingen die ik opdracht doe kan ik vaak niet meteen laten zien dus ik zou eigenlijk een slimmere strategie moeten gebruiken om meer uit mijn eigen werk te halen.
Verkopen, naar uitgevers sturen. Ik doe het (nog) niet, ik stel het uit. Waarom? Je bent er veel tijd aan kwijt, in die tijd kan ik tien nieuwe dingen maken, denk ik dan. Uitgevers en bedrijven mailen is een beetje zelfde verhaal plus dat ik denk, ‘hm het is niet goed genoeg’, ik moet betere dingen maken. Zo kun je jaren en jaren aan je portfolio blijven werken zonder dat het een keer goed genoeg is dus dat is een slechte reden.
Deze week ben ik begonnen met een lijst met bedrijven, bladen en uitgevers en iets te bedenken waarmee ik ze kan verleiden. Jaja ‘Agnes on campaign’. Durven, meer proberen, niet geschoten altijd mis, beetje commerciëler worden. Ja niet mijn favoriete hobby maar het is dan ook geen hobby. Aan de slag.

Advertenties

4 gedachtes over “Slechte gewoontes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s