Waar hang jij de vlag voor uit?

Afgelopen vrijdag was de eerste Kommaarop LIVE en het was een zeer geslaagde bijeenkomst! Hoewel het altijd heel leuk is om ieders bijdrage te lezen bij elke kommaarop is het toch nog leuker of juist extra leuk om elkaar eens offline te spreken! Onder genot van een borrel en een bitterbal en olijven in een gek potje bespraken we uiteenlopende dingen, bovenal ging het over allerlei leuke initiatieven en wat eenieder zo online aan elkaar had en van elkaar leerde. Dat laatste vond ik (Agnes) echt verrassend en hoewel we elkaar weinig of nooit eerder zo offline spraken wisten we aardig wat van elkaar.

Naar aanleiding van een interessant verhaal wat Linda vertelde over hoe zij ooit eens van de toren schreeuwde (voor een tv-programma) waar zij de vlag voor uit zou hangen, waar ze de noodklok voor zou luiden en wat ze van de toren zou willen schreeuwen. Ja wat zou je dan roepen was al snel de vraag. Een leuke vraag voor een volgende kommaarop vonden we.

CqzmJpnWYAAiQoC

beeld: Linda Commandeur

Wat zou je van de toren willen schreeuwen, waar hang jij de vlag voor uit en waar luid je de noodklok voor?

We zijn benieuwd naar jouw antwoord!

Knip, plak, teken, fotografeer, vlog en/of schrijf erop los en plaats vrijdag 2 september een linkje naar jouw blog als reactie op deze blog.

Meer lezen over de achtergrond van deze maandelijkse uitdagingen? Check over kommaarop.

Hieronder staan vrijdag 2 september 2016 de blogs van Agnes en Tessa.
In de reacties onderaan deze blogpagina vind je tegen die
tijd de linkjes naar de blogs van andere deelnemers.
Vanaf vrijdag delen we de blogs op Twitter met de hashtag #kommaarop.

 

Tessa:

Man, wat zou ik het fijn vinden als er iets meer onderzoek wordt gedaan. Als we met z’n allen iets minder snel oordelen terwijl je eigenlijk nog maar weinig feiten weet. 
Heftige, soms boze, andere keer angstige uitlatingen als reactie op nieuwsberichten. Op uitspraken. Gevoed door je eigen emotie. 
Oordelen, op basis van wat je denkt te weten.

Daar luid ik de noodklok voor. Laten we proberen allemaal wat meer context proberen te vinden. Laten we vragen stellen. Op onderzoek gaan. 
Met wat meer kennis zou je misschien wel hele andere dingen willen roepen. En als dat niet het geval is heb je in ieder geval sterke argumenten voor een inhoudelijk gesprek.

Om daardoor ook zo veel mooiere gesprekken te hebben. Samen. Want samen kan er zo veel. Hoef je ineens niet meer te wachten op stappen die ergens ver boven jou genomen moeten worden.
Afgelopen week was voor mij precies de week waarin dat samen sterk goed duidelijk werd.
 Zo wordt onze nieuwe werkplek ‘de Garage’ steeds meer hoe we het voor ons zien en worden er steeds meer mensen betrokken. De grote basis is doen wat we zelf graag willen doen en maken waar we zelf behoefte aan hebben.
Enschede mooier maken, zoals we dat al even doen als Upperside collectief. 
Donderdag was het feest. Met the Upperside (en ja Ivo, jij vindt dat we het samen doen en dat klopt maar zonder jou was het lang niet zo mooi geweest) kregen we de Haverstraatpassage van een half leegstaande winkelstraat naar een volle gezellige straat. Niets grote ketens, lokale mensen met liefde voor wat ze doen. Of dat nu met muziek, de lekkerste broodjes, kapsels, woon accessoires of skaten te maken heeft. Mooi man, dat samen.
En dan, dit weekend, Zuider Festival bij “an occupied car repair shop for DIY anticulture!”, the Loch. Zo veel creativiteit, zo veel gastvrijheid. Kom, doe mee, het is gratis, neem gerust je eigen drankjes mee. 
Een weekend vol muziek, mooie mensen, schieten met maisknallers en paintball balletjes, hobbelen op een mega eenhoorn, op een houten pad door het oerwoud wandelen onder de lichtgevende ballonnen. Of de kop van Jut meppen in de hoop dat je hard genoeg mepte zodat je biertje er bovenaan uit komt vliegen. Lekker botsen in de zelfgemaakte botsauto’s die zo hard gaan als je zelf je benen kunt bewegen.
Een paradijs, door een heleboel mensen met bakken creativiteit gebouwd met ‘overbodige spullen’.

Puur en alleen omdat er de wil is om het te doen, te maken, samen te werken en zelf mooie dingen te realiseren.
Dat samen, daar hang ik een heleboel vlaggen voor uit.

En voor het schreeuwen van de toren schakel ik Candace even in, die kan dat immers veel beter. (Later, als ik groot ben word ik Candace.)

Voor wie het niet aan kan horen maar wel nieuwsgierig is, hier, de tekst.

IMG_1078

Agnes:


Mijn eerste reactie toen ik nadacht over wat ik van de toren zou willen schreeuwen was ‘houd je kop en wees eens een tijdje stil’. Misschien denk je nu ‘nou die heeft zeker een kort lontje’ Nee hoor, helemaal niet, ik ben eerder iemand die niet altijd een mening over iets heeft of eerst eens het een en ander wil bedenken voordat ik mijn mond opendoe.

Dat is waarschijnlijk ook waar de wrijving zit, ik vind namelijk dat het allemaal zo extreem is tegenwoordig, je wordt geacht een kant te kiezen, voor of tegen en daarmee de discussie in te gaan. Het gaat over ‘elkaar de ruimte geven’. Geen ruimte laten voor de ander, daar zou ik de noodklok voor willen luiden. Bij voorkeur in Utrecht, waar iedereen gehaast en gevaarlijk elkaar de past afsnijdt en als je niet uitkijkt krijg je de volle laag. Phoe, ik word er weleens verdrietig van, moet het nu allemaal zo?

Je kunt ook open een gesprek in gaan en eens te luisteren naar wat de ander te zeggen heeft zonder meteen met je oordeel klaar te staan. Daar zou ik dan ook graag de vlag voor willen uithangen. Of misschien wel mooier, een vlag doorgeven, wie de vlag heeft mag praten terwijl de anderen luisteren. Zo ook in het verkeer, wie groen heeft mag gaan, wie rood heeft die wacht even, op de ander, geeft iemand de ruimte om veilig over te steken of te passeren en een glimlach of een vriendelijk gebaar, het kost niks he. <– gratis tip.

9 gedachtes over “Waar hang jij de vlag voor uit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s