1 maand en 1 uitdaging – waar kies jij voor?

April staat voor de deur en de eerste vrijdag van de maand is het weer kommaarop-uitdaging-tijd. Nee, geen zorgen, dit is niet de zoveelste Challenge. Al zou je dat wel vermoeden, met zo’n blog titel… Dus lees vooral verder!

Net als wij heb jij vermoedelijk een lijstje van dingen die je écht nog eens wilt doen. Van die ideeën die naar uitvoering smachten of uitdagingen die je voluit aan wilt gaan. Maar om de één of andere reden komt het er niet van. Daar gaan we nu wat aan doen!

De kommaarop uitdaging van april 2016:

Kies één idee of uitdaging uit waar jij in de maand april mee aan de gang wilt gaan. Ja, eentje maar. We gaan niet teveel eisen van jou en onszelf. 😉 Eén idee of uitdaging in één maand voor elkaar krijgen, is al heel wat.

1 maand 1 uitdaging

Waar kies jij voor? Wat staat met stip op 1? Welk idee ga jij nu echt, echt, echt uitvoeren? Welke uitdaging ga jij onverschrokken aan? Waar ga jij je in de lentemaand april laserscherp op focussenWij zijn heel benieuwd!

Knip, plak, teken, fotografeer en/of schrijf erop los en plaats aanstaande vrijdag een linkje naar jouw blog als reactie. Meer lezen over de achtergrond van deze maandelijkse uitdagingen? Check over kommaarop.

Hieronder staan vrijdag 1 april 2016 (geen grap!) de blogs van Agnes en Tessa.
In de reacties onderaan deze blogpagina vind je tegen die
tijd de linkjes naar de blogs van andere deelnemers.
Vanaf vrijdag delen we de blogs op Twitter met de hashtag #kommaarop.

Agnes:

De maand april gaat voor mij over discipline. Ik kan heel goed ideeën bedenken en er meteen mee beginnen maar volhouden.. dat is nog een dingetje. Als er andere mensen bij betrokken zijn dan houd ik het wel vol, zelfs als ik het niet zo boeiend meer vind. Maar iets waarbij er geen stok achter de deur zit, in mijn eentje, voor mezelf..

Ik heb er al een blog over geschreven, over het boek dat al heel lang lag en overal meer naar toe is geweest zonder dat ik er in ging lezen, ‘De kracht van kwetsbaarheid’ van Brené Brown. Ik ga dat boek maar eens uitlezen in april en als stok achter de deur blog ik elke week over het gelezen stuk.

Ik wil dat boek graag aandachtig lezen maar het gaat me uiteindelijk niet om het boek maar om mezelf de tijd geven om het te lezen, de inhoud aandachtig op te nemen. Een soort oefening in geduld met mezelf. Als ik wil kan ik namelijk zo weer door naar idee nummer 455 maar daarvan weet ik al dat ik dat wel kan, een nieuw idee bedenken. Mezelf de kans geven om iets voor mezelf te voltooien, niet vanuit koppigheid maar vanuit geduld.

Had het ook ieder ander boek kunnen zijn Agnes? In zekere zin wel maar dit onderwerp daagt me uit. Het is een best confronterend onderwerp, het gaat over mij, over de mens in al z’n kwetsbaarheid. Dat maakt dat ik het wel met aandacht moet lezen en niet zoals bij een roman even lekker weg kan lezen. Daarbij wil ik visuele aantekeningen maken, die tekeningen mogen imperfect zijn, wat ook een uitdaging is en weer mooi aansluit bij de inhoud van het boek.

kwetsbaarheid
Tessa:
Oma, april is van jou!
oma
Oma fotograferen, elke keer als ik er ben, als ik mee op pad ga maar ook bij de dingen waar ik normaal niet bij ben.
 Natuurlijk fotografeerde ik haar al vaker maar nog vaker was er iets dat me tegenhield. Normaal voel ik me meer op mijn gemak mét camera om achter weg te duiken. Maar oma fotograferen voelt altijd heel kwetsbaar. Geen idee waarom. Het enige dat ik weet is dat ik het meestal laat en achteraf spijt heb dat ik die foto niet heb gemaakt.“Oóoh ja hij vergeet het nooit hè, hij is je stille vriend.” “Ja, mooi op afstand hoor!” Met dat gesprek was er ineens het besef dat de rol van stille observeerder me een andere oma laat zien.
Namelijk niet oma maar Sijke, die naast oma nog zo veel andere rollen heeft. Die van vriendin, vrouw, buur, de beste bloemschikker in het clubje in ‘het huis’, hulpbehoevende, zelfredzame, patiënt, kritische consument, moeder, overgrootmoeder en alle andere rollen die ik nog ga ontdekken.
Het gesprek tussen oma en haar vriendin, waar ik stille observant van kon zijn deed me beseffen dat een fotoserie als dit me iets heel erg kostbaars zal geven. De mogelijkheid om haar te leren kennen. Haar écht te leren kennen, als compleet mens en ik zou toch echt heel erg stom zijn om die kans niet te pakken!

oma
Lees ook de bijdrage van Sonja van Vuren (pssst het gaat over offline!!!) én alle andere bijdragen in de reacties onder deze blogpost.

Advertenties

12 gedachtes over “1 maand en 1 uitdaging – waar kies jij voor?

  1. Ik heb geen blog, maar ga de uitdaging dmv deze post wel graag aan. Ik wil graag me de komende maand bezighouden met het zoeken naar een manier om komend seizoen 2016/2017 fotografieles te gaan geven. Mijn grote later-als-ik-groot-ben wens waarmee ik in juni als ik de Fotovakschool zelf afrond de eerste stappen naar toe wil gaan zetten. Beginnend fotografen vertellen wat ik het liefst doe en dat je alles kunt fotograferen wat je maar wilt (en kunt bereiken) als je het maar gewoon gaat doen. Nou dat dus 😁

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s